Het praesidium

Praeses: Fran Van Passel V. Flõrea

Hey ik ben Fran, in het studentenleven misschien beter gekend als Flõrea. Ik ben 21 jaar en dit jaar de praeses van Agogica wat wil zeggen dat ik alles in goede banen ga leiden en er voor zorg dat Agogica goed blijft draaien. Daarbuiten ben ik gestart met mijn tweede bachelor. Ja ja, je hoort het goed! Na die bachelor in de orthopedagogie kreeg ik maar niet genoeg van studeren. Daarom ben ik dit academiejaar gestart aan het verkorte bachelor in Sociaal Werk. Verder kan je me steeds terugvinden op fakbars, TD’s en cantussen in zowel Diepenbeek als Hasselt. Maar natuurlijk ook bij de allerleukste studentenclub van Limburg; Lupus. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en ben altijd klaar voor een gezellige babbel. Heb je vragen of zit je ergens mee? Twijfel niet om een gesprekje te starten! Ik hoop dat je een fantastisch jaar gaat beleven en hopelijk kunnen we daar bij Agogica een beetje bij helpen. Maak je klaar voor een jaar vol feestjes, gezellige avonden maar bovenal veel nieuwe vriendschappen.


Vice-Praeses: Sanne Vercammen V. Elerya

Ghellllooooo!!! Ik ben Sanne. Dit jaar vice praeses van dienst.

Wat mijn taak is? Dat moet je aan Flõrea/Fran vragen. Ik ondersteun haar bij het reilen en zeilen van de studentenvereniging. Een rechterhand functie binnen dit Lustrumjaar.

En ooh wat kijken we/ik er naar uit! We presenteren het 15de jaar van de tofste studentenvereniging van Diepenbeek/Hasselt en omstreken !!!

Dat vier ik niet graag alleen! Want na mijn 3de jaar binnen het praesidium van Agogica, weet ik wel hoe je een feestje moet bouwen. Hier oefen ik elke donderdag op wanneer we samen naar de TD's gaan. Net zoals op de vele fakbars, cantussen, karaokeavonden,... Kortom je zal mijn hoofd vaak genoeg zien 😉 Is het niet op een feestje, dan is het op de campus in Hasselt. Want net zoals velen onder jullie studeer ik ook orthopedagogie.

Naast mijn verantwoordelijke functie binnen Agogica. Geniet ik gewoon van deze fijne vriendengroep. De gezellige activiteiten, de gekke momenten en de fijne avonden in ons stamcafe "the happy snooker".

Is er nog iets wat je graag te weten komt van mij? Schrijf je in bij Agogica en leer mij/ons kennen! 💜🤍💜 Nog niet overtuigd? Dan zal Mawii/Dani dat hieronder zeker doen!


Quaestor: Juline Eerdekens V. Parrü

Heylaaa! Ik ben Juline, ik ben 22 jaar en dit is mijn derde jaar bij Agogica! Ik studeer geen orthopedagogie, maar dat is niet zo erg want Agogica staat open voor iedereen! Mijn functie is dit jaar Quaestor. Dat betekent dat ik moet zorgen voor alle financiële zaken bij Agogcia. Ik zal dus ook steeds aanwezig zijn op de activiteiten van Agogica! Ik studeer Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de UHasselt en ik zit op kot in Djop! Ik ben een echt feestbeest dus kom mij zeker zoeken op TD! Mocht je nog vragen hebben over mijn functie of over mijzelf, aarzel dan niet om in mijn DM's te sliden xxx

Ab-Actis en cultuur: Danitsja Liekens V. Mawii

Hey hoi, Ik ben Mawii aka Den Dani. Ik ben jullie Ab Actis en Cultuur van dit academiejaar. Wat is dit? Als Ab Actis zorg ik ervoor dat er van elke vergadering een verslag is. Ook maak ik de shiftenlijsten van onze suuuuuuuuuuuper leuke en gezellige evenementen. Als Cultuur heb ik veel contact met school en wil ik het educatieve aspect aan jullie aanbieden. Zo gaan er lezingen aangeboden worden die je misschien kan helpen bij je studies. Of je kan het gewoon heel interessant vinden! Leuke weetjes:

- Dit is AL mijn 3e jaar als praesidium

- Ik zit in de leukste vrouwenclub van heel de omsteken, namelijk Dionysia <3

- Mawii is mijn clubnaam (de betekenis mag je me altijd vragen tijdens een goed gekoeld wijntje)

- Ik dans en zing graag. Deze talenten toon ik bijna elke donderdag op de TD en de cantussen die georganiseerd worden

- Als je een gekke mattie zoekt, I’m the girl!

Waarom Agogica?

- Waarom niet?

- Oprechte mensen ontmoet die je motiveren in het leven

- Vrienden voor het leven ontmoet

- Gekke bende die je omarmen voor wie je bent

- Een opkomend talent (Lode): Verzamel snel jullie handtekeningen!

Nog niet overtuigd? Spreek me aan en ik regel het 😉Schachtenmeester: Quinten Slootmaekers

Dag vriendjes en vriendinnetjes! Ik ben Quinten, jouw schachtenmeester van dit jaar! Samen met mijn 2 lieftallige temmers, Seppe en Kirsten, zorgen wij ervoor dat jij een geweldig jaar gaat beleven! Wij zorgen voor jouw welzijn! Zelf ben ik 21 jaar en studeer ik ook orthopedagogie :) Ik ben zelf een kleine 4 jaar actief in het studentenleven. Dus voor tips en trics ben ik er zeker om ook jouw studentenleven onvergetelijk te maken! Heb je nood aan een babbel? Of wil je gewoon viesveel plezier maken? Dan sta ik er klaar voor je! Hopelijk zie ik jou ook snel in onze studentenvereniging! xo Q

 


Schachtentemmer: Seppe Corvers

Yow chappies! Mijn naam is Seppe en dit jaar ben ik samen met Kirsten schachtentemmer! Wat houdt dat nu precies in?! Even kort, Wij bieden steun aan onze lieftallige schachtenmeester Quinten. In het studentenleven ben ik vooral te vinden op cantussen (zowel aan als op de tafel, met gelegenheden ook wel eens er onder) en andere studentikoze activiteiten! Buiten het studentenleven vind je me eerder terug op de scouts of ergens op café. Ik ben altijd wel te genieten tijdens een gezellige avond! Wie graag iets meer over mij wilt weten is altijd welkom! Hopelijk zie ik jullie dan! Ik doe eruit, yooowww!


Schachtentemster: Kirsten Steegen

Hallo! Ik ben Kirsten, ik ben 22 jaar en pas afgestudeerd binnen de opleiding orthopedagogie. Dit houdt zeker niet in dat ik ermee stop, dit jaar ga ik verder met een postgraduaat! Ik ben dit jaar jullie schachtentemster. Samen met Seppe staan wij aan de zijde van jullie topschachtenmeester Quinten. Samen proberen we jullie een fantastische tijd binnen Agogica te geven! Ik ben een sociaal persoon en sta altijd open voor een sociale babbel maar kan jullie ook een luisterend oor bieden wanneer het even minder gaat. Als laatste en zeker niet het onbelangrijkste sta ik altijd in voor een feestje. Dus als jullie samen eentje willen gaan drinken, just let me know. Ik zal jullie ook vergezellen met enkele van mijn geweldige dansmoves! Hopelijk mag ik jullie snel begroeten binnen deze geweldige studentenvereniging. Dikke kus x, Kirsten


Domina Morum: Valerie Bosmans

Goeiedag, Mijn naam is Valerie, ik ben tweeëntwintig jaar jong en ik ben voor het tweede jaar op rij jullie Domina Morum. Dit wil zeggen dat ik op cantussen en de activiteiten een oogje in het zeil hou en de nodige straffen uitdeel (geen bang hebben aub 😊). Ik ben een tweedejaars studente in de opleiding orthopedagogische begeleiding op de UCLL. Naast dat ik een ijverige studente ben, lust ik ook wel een fris pintje of een cocktail dus je vindt mij regelmatig terug in de Happy Snooker, TD’s, fakbars en activiteiten van Agogica. Buiten mijn functie ben ik een sociaal en plezante persoon met een luisterend oor. Als jullie vragen hebben wil ik jullie daar graag verder mee helpen of voor een leuk babbeltje sta ik ook altijd open. Valerie Out x


Ontspanning: Amber Creemers

Goeiendaaaag, ik ben Amber en ik ben 21 jaar. Samen met Imana vorm ik het team ontspanning. Wij staan in voor het organiseren van activiteiten binnen Agogica. Wij gaan er alles aan doen om het schooljaar te voorzien van leuke activiteiten, want geef toe niemand zit graag lang achter de boeken 😊. Ik ben een zeer sociale persoon, dus voor een gezellige babbel ben je altijd welkom bij mij. Daarnaast ben ik ook een echt feestbeest, dus op een donderdag zal je me ongetwijfeld wel tegenkomen in de Fitlink. Hopelijk zien we jou terug op onze super leuke activiteiten, tot dan!


Ontspanning: Imana Steyls

Hey! Ik ben Imana, 22 jaar. Ik heb mijn bachelor orthopedagogie reeds afgerond en ben momenteel gestart aan de opleiding kleuteronderwijs. Binnen Agogica maak ik dit jaar deel uit van team ontspanning samen met Amber. De naam van deze functie zegt het eigenlijk zelf al: zorgen voor ontspanning! Wij organiseren daarom tussen het studeren door leuke activiteiten waaraan iedereen plezier kan beleven. Deze activiteiten zijn daarnaast ook de uitgelezen kans om kennis te maken met jullie medeschachten en de rest van de vereniging. Zowel binnen als buiten het verenigingsleven ben ik een zeer gezellig persoon die ervan houdt om een stapje in de wereld te zetten, nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe mensen te leren kennen. Hopelijk kan dit binnenkort dan ook samen met jullie. Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten en er samen een fantastisch jaar van te maken!


Doopmeesteres: Bente Cuypers

Heylaa! Mijn naam is Bente, ik ben 19 jaar en zit in mijn tweede jaar graduaat orthopedagogie. Dit jaar mag ik mij benoemen tot jullie doopmeesteres, iets waar ikzelf enorm naar uitkijk! Dit houdt in dat ik jullie vettige doop moet voorbereiden; Het overgangsritueel waardoor je van Stront een volwaardige Schacht wordt binnen Agogica. Tijdens de doop zullen jullie onder mijn gezag staan. Maar weet dat achter mijn "Grote mond ;)" een klein hartje zit. Ik wil zeker niet dat jullie afzien maar dat jullie een ontzettend leuke herrinering overhouden aan deze prachtige doop, iets waardat jullie nog met veel plezier aan gaan terugdenken. Buiten mijn Functie ben ik zeker nog bereid om mensen te helpen/op te vangen. Aarzel zeker niet om mij een berichtje te sturen als er iets aan de hand is of als er iets op je lever ligt. Ik sta voor jullie klaar!


P.R.: Finne Eerlingen V. Riszle

Hiiiii

Mijn naam is Finne en ik ben dit jaar P.R. van dienst. Nu wat houdt dat precies in hoor ik je vragen? Well basicly sta ik in voor het contact tussen de sponsors die wij hebben en ben ik verantwoordelijk voor de sociale media zoals instagram en facebook (volg ons dus eventjesss:)).

Na een super leuk jaar als schacht kon ik Agogica toch niet laten vallen, ondanks dat ik ben afgestudeerd. Ik heb mijn bachelor Ortho afgrond dus ik kan hierbij een hulp zijn mocht dit nodig/handig zijn. Ondanks dat ik werk, ben ik niet bang van een feestje en kan je me dus regelmatig terugvinden op TD's, fakbars, cantussen of gewoon in ons stamcafé the happy snooker. Binnen Agogica heb ik geleerd dat het volledig oké is om jezelf te zijn, dankzij iedereen hier heb mezelf dan ook leren kennen en volledig leren accepteren als non-binair zijnde. Fun fact: Quinten is de eerste persoon die me Finne is beginnen noemen en sindsdien ben ik altijd Finne geweest in het studentenleven, sinds kort is dit dan ook mijn officiele naam yeey!

Mocht je nog twijfels hebben om je bij ons aan te sluiten: don't! Wij zijn een super leuke groep en je gaat je hier zeker thuis voelen. Bij vragen mag je me ook altijd aanspreken of een berichtje sturen. Tot snel!!


Dux Festi: Sam Dodgson

Hey allemaal! Mijn naam is Sam! Ik ben 21 jaar en heb mijn bachelor in orthopedagogie. Omdat ik het leven als een student nog niet wil missen en mijn kennis nog graag wat verbreed studeer ik dit jaar nog een post graduaat seksuologische hulpverlening bij. Dit wil zeggen dat ik mijn job in de leefgroep combineer met een kleine studie. Na 2 jaar de ontspanningsfunctie te hebben gedaan werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Namelijk dux festi! Ik hou van feestjes organiseren. Mij zal je ook wel elke week vinden op een TD of een fakbar! Moet toch inspecteren hoe andere verenigingen en clubs het doen 😝. Verder ben ik een heel sociaal persoon dat graag nieuwe mensen leert kennen! Je kan me vaak vinden achter de toog van het leukste café in Hasselt the happy snooker. Dit is namelijk ook ons stamcafé! Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen!!


Cantor: Luca Vermeulen

Heyy iedereen! Fijn dat je even de tijd hebt genomen om tot hier beneden te scrollen want the best is jet to come. Ik ben Luca en 23 jaar oud. Goh seg, het vijfde jaar als praesidium van Agogica! Na vijf jaar in het praesidium te zitten ken je het reilen en zeilen van een studentenvereniging wel, met nadruk op iedereen een geweldige tijd te laten beleven. Dit jaar ben ik jullie cantor. Dat wil zeggen dat ik er voor zal zorgen dat alle cantussen binnen Agogica goed geregeld zullen zijn. Ik stel de cantuslijst op, met andere woorden de liedjes die er gezongen zullen worden. Cantussen zijn evenementen waarin er gezongen en gedronken wordt, plezier gegarandeerd dus.

Ik ben zelf een heel erg sociaal persoon die altijd vol energie zit, dit zul je zeker ook merken als we samen iets gaan doen. Na 5 jaar praesidium weet ik nog steeds hoe het was als schacht, heel erg beangstigend.... als je nood hebt aan gesprek of even wat raad sta ik altijd voor jullie klaar. We gaan er allemaal samen een topjaar van maken! Ik hoop dat ik jullie snel mag ontmoeten en dat we een awesome time kunnen beleven! See you soon peeps.